In Gezondheidscentrum Middelland werken verschillende zorgprofessionals onder één dak. Hieronder vindt u de zorgverleners die momenteel praktijk houden in het gezondheidscentrum: 

Apotheek Middelland (voorheen apotheek Beukelsdijk) is een moderne apotheek met ouderwetse service, wij nemen nog echt de tijd voor u met een goed advies en snelle leveringen.

Tevens staan er voor u specialisten klaar op het gebied van diabetes-testmateriaal en incontinentie.

www.apotheekmiddelland.nl

Tel: 010 477 2644

Het team van huisarts Van der Poel was voorheen werkzaam op de Heemraadssingel. We zijn een dorpspraktijk in de stad met een groot netwerk in de wijk.

We vinden het belangrijk dat patiënten zich thuis voelen en werken zoveel mogelijk met een vast team. We bieden toegankelijke zorg voor al onze patiënten met extra aandacht voor preventie.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat we als praktijk goed bereikbaar zijn. We maken gebruik van een app waarmee je online afspraken kunt maken, herhaalrecepten kunt bestellen en per e-mail een vraag kunt stellen. We bieden de mogelijkheid voor beeldbelafspraken en hebben een avond- en extra vroeg ochtendspreekuur. Uiteraard zijn we ook gewoon telefonisch bereikbaar voor vragen, advies en het maken van afspraken.

www.huisartsvanderpoel.nl

Tel: 010 477 2186

Fysiotherapie Heemraadssingel) heeft zin om voor u aan de slag te gaan. 

Wij werken met een enthousiast team van ervaren fysiotherapeuten met elk hun specialisatie op probleemgebieden.

www.fysiotherapiemiddelland.nl

Tel: 010 477 4014

Iedereen die bij ons komt, heeft vragen over gezondheid. Vragen die wij beantwoorden met betrouwbare medische diagnostiek. Achter elke diagnose schuilt een persoonlijk verhaal. Daarom geloven wij dat elke vraag onze speciale aandacht verdient voor een helder en betrouwbaar antwoord.

Openingstijden:
Iedere maandag, dinsdag en donderdag (vrije inloop: geen afspraak nodig)
08.30 – 11.00 uur

www.star-shl.nl

Mijn Vaatkliniek biedt ziekenhuiszorg op de huisartsenlocatie

Bij Mijn Vaatkliniek kunnen patiënten terecht voor verschillende vaatonderzoeken en vaatbehandelingen bij o.a. spataderen, etalagebenen, verwijdingen en vaatlijden bij Diabetes. Met een team van vaatspecialisten met jarenlange ervaring in het ziekenhuis, worden deze aandoeningen nu behandeld in de huisartsenpraktijk. Patiënten hoeven dus niet meer naar een groot ziekenhuis met maandenlange wachttijden. De zorg die Mijn Vaatkliniek biedt is precies hetzelfde als in het ziekenhuis, maar dan sneller en in een vertrouwde omgeving. Mocht blijken dat de zorg toch complexer is, dan wordt iemand doorverwezen naar het ziekenhuis. Hier heeft Mijn Vaatkliniek goede afspraken mee voor overleg.

Mijn Vaatkliniek staat klaar voor patiënten uit Rotterdam en omstreken. Wilt u meer informatie kijk op www.mijn-kliniek.nl of neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Bel naar 085-1052004 of mail naar info@mijn-kliniek.nl.

www.mijn-kliniek.nl

Kinderarts Dichtbij is een praktijk voor medisch specialistische kindzorg in de wijk. Bij Kinderarts Dichtbij kunnen kinderen worden behandeld die een kinderarts nodig hebben, maar niet per se naar een ziekenhuisgebouw hoeven. Kinderen kunnen er met allerlei klachten terecht, zoals reflux, vermoeden van een koemelkeiwitallergie, groeiproblemen, buikpijn, obstipatie, hoofdpijn, hoesten, etc. Met een verwijsbrief van de huisarts of jeugdarts kunnen kinderen en hun ouders meestal al binnen een week terecht. En omdat de kinderarts buiten de muren van een ziekenhuis zit, is er ook meer rust en tijd voor een consult.

De kinderarts werkt nauw samen met andere betrokken zorgverleners, waaronder met huisartsen, jeugdartsen, kinderartsen in omliggende ziekenhuizen, en in het bijzonder met Trias Kids en Voedingsadvies Broer die in hetzelfde gebouw gevestigd zijn. Die samenwerking is belangrijk, want samen vormen we een cirkel van zorgverleners om het kind heen.

Wil je meer weten? Bezoek dan de website www.kinderartsdichtbij.nl, stuur een email naar info@kinderartsdichtbij.nl, of bel naar 010-3033253.

Jouw Kinderarts Dichtbij

www.kinderartsdichtbij.nl

We zetten je in je kracht
Je gaat jezelf overtreffen
Je zult je verbazen
Over hoeveel meer je kunt bereiken
Je bent sterker dan je denkt

De kinderfysiotherapeut van TRIAS Kids helpt je kind met problemen in zijn ontwikkeling. Of het nu gaat om schrijven, knutselen, lopen, fietsen, sportblessures of andere motorische bewegingen: samen trainen we spelenderwijs de grove of fijne motoriek. En ook met problemen rond de prikkelverwerking, zoals concentratieproblemen, hooggevoeligheid en slaapproblemen, zet de kinderfysiotherapeut je kind weer in zijn kracht. In Gezondheidscentrum Middelland doet TRIAS Kids dit in nauwe samenwerking met de huisartsen, kinderarts Lindsay Silva van Kinderarts Dichtbij en de andere disciplines.

TRIAS Kids
Leven is topsport.

www.kinderfysiotherapietrias.nl

Voedingsadvies Broer is een echte Rotterdamse diëtistenpraktijk. Onze enthousiaste team van diëtisten en leefstijlcoaches helpt je bij het bereiken van jouw voedingsdoelen. Of je nu wilt afvallen, aankomen of gewoon gezonder wilt eten: Wij zijn er voor je.

Naast reguliere voedingsbegeleiding kan je bij Voedingsadvies Broer ook terecht voor de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI): Een programma van 2 jaar waarbij we niet alleen kijken naar je voeding, maar we je ook helpen om beter te bewegen, slapen en ontspannen.

Interesse of vragen? Neem gerust contact met ons op of plan direct een afspraak in via de website.

www.voedingsadviesbroer.nl

Zoveel mogelijk mensen zo goed en lang mogelijk laten lopen, dat is waar het team van RondOm Podotherapeuten voor gaat. Ons team bestaat uit podotherapeuten, diabetes- en sportpodotherapeuten, MSU echografisten en bewegingswetenschappers die elke dag met passie hun vak uitoefenen en patiënten van hun klachten af helpen, klachten voorkomen en (sport)prestaties helpen verbeteren. Dit doen ze door gebruik te maken van de nieuwste onderzoek en behandeltechnieken en up-to-date kennis. Onze podotherapeuten doen dit in verbinding met elkaar en vele relevante samenwerkingspartners met dezelfde visie.

Meer info is te vinden op:

www.rondompodotherapeuten.nl

Ieder mens heeft de potentie om een fijn leven te leiden. En als dat niet lukt dan kan coaching of counseling precies dat zetje in de rug zijn dat je verder helpt om grip te krijgen op zaken die je lastig vindt. Dus:

Heb je het gevoel dat je vastzit? Wil je stappen zetten, maar krijg je ze niet van de grond?
Of wil je duidelijker communiceren? Niet steeds in dezelfde valkuilen stappen? Je vrijer en autonomer voelen en minder onvrede of stress ervaren?

Ik begeleid onder andere bij vragen rond: assertiviteit, communicatie, (faal)angst en onzekerheid, ongewenst gedrag, persoonlijke ontwikkeling, rouw en verdriet, stress en burn-out, werkplezier, zelfbeeld.

Kijk rustig eens rond op mijn website of mijn aanpak je aanspreekt of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Ik sta je graag te woord.

www.bovenraam.nl

Context en Contact, praktijk voor wijkpsychiatrie

Context en Contact is niet voor niets de naam van de praktijk van Caroline Verheijde-Zeijl, psychiater en transcultureel systeemtherapeut, het zijn wat haar betreft de essentiële ingrediënten voor een goede behandeling. Geïnspireerd door het motto van Jules Deelder: de omgeving van de mens is de medemens, heeft ze in elke behandeling oog voor de omgeving van degene die tegenover haar zit. Oog voor het netwerk van familie, vrienden, kennissen, wijkbewoners, oog voor de culturele achtergrond en het familieverhaal. Daarnaast staat het begrip contact centraal, dat gaat over contact met jezelf, je eigen binnenwereld, en contact met elkaar. Met een authentieke en open houding wil zij een veilig therapeutisch klimaat scheppen, een basisvoorwaarde om te kunnen veranderen.

Zij richt zich op de inwoners van de wijk Middelland, en werkt met name samen met het Gezondheidscentrum Mathenesserlaan en Gezondheidscentrum Middelland. Daarnaast is zij actief in de wijk als vrijwilliger en organiseert zij met andere buren maandelijks een Spoortuinmaaltijd. Door deze binding met de wijk heeft ze korte lijnen en een vanzelfsprekende samenwerking met andere partijen in de wijk zoals de eerstelijnszorg, het sociale domein en bewonersinitiatieven., zoals huize Middelland en Zorgvrijstaat West.

Caroline is op dinsdag en vrijdag werkzaam in haar eigen praktijk, op dinsdag in het GC Middelland en op vrijdag in het GC Mathenesserlaan.

www.contextencontact.nl

Uw leefstijl is uw eigen identieke manier van leven. Hieronder vallen alle acties die u uitvoert en al het gedrag dat u laat zien. Leefstijlcoaching is coaching, gericht op het begeleiden en motiveren van mensen die gezonder willen leven. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mensen die begeleid worden door een leefstijlcoach gezonder worden.

Een leefstijlcoach helpt u om een leven te leiden waar u zich goed bij voelt. U leert betere keuzes te maken zodat u een gezondere leefstijl behaalt en leert behouden. De leefstijlcoach helpt u bij het formuleren van uw doelen. Samen bepalen jullie de stappen op weg naar die gezondere leefstijl.

De leefstijlcoaches van Gezond Leefstijlcoaching doen dit aan de hand van een ‘Gecombineerde Leefstijlinterventie’ (GLI). Dit is een programma voor mensen met overgewicht. De belangrijkste onderdelen op het gebied van onze leefstijl worden besproken. Denk hierbij aan meer bewegen, gezonder eten en zich fitter en energieker voelen. Ook omgaan met stress en beter slapen zijn belangrijke onderdelen. Tijdens het programma kijkt de leefstijlcoach samen met u welke zorgverleners u nog extra zouden kunnen helpen. Het draait hier uiteindelijk om één ding; het behalen van uw doelen.

www.gezondleefstijlcoaching.nl

Maas Psychologen is een kleinschalige psychologenpraktijk voor volwassenen en jongeren (12+) in Rotterdam West.
U kunt bij ons terecht voor individuele gesprekken bij diverse psychische klachten. Daarnaast bieden wij ook gezins- en relatiegesprekken aan.

www.maaspsychologen.nl

Ik ben Lise van Stiphout, Christelijk Integratief Coach en Therapeut in Rotterdam.

In mijn praktijk werk ik het meest met mensen die rondlopen met de vraag ‘ben ik goed zoals ik ben?’. Mensen die willen ontdekken wie ze zijn, hun grenzen willen leren aangeven en klaar zijn met zich wegcijferen. Ik geniet ervan als mensen zich uit gaan spreken, moedige keuzes gaan maken en zichzelf durven laten zien. Ik richt me hierbij met name op burn-out, zelfacceptatie en leiders & ondernemers.

Als Integratief Therapeut integreer ik (bewezen effectieve) elementen uit verschillende psychologische stromingen (o.a. EMDR, schematherapie, Voice Dialogue, elementen van de cognitieve gedragstherapie, lichaamsgerichte therapie etc.). Daarnaast ben ik ook opgeleid om geloof en godsbeeld te betrekken bij de therapie als je dit prettig vindt.

Wil je meer weten of wil je een telefonische kennismaking inplannen, kijk dan op:

www.praktijkecht.nl.